Yoga 60+

Vanaf 6 oktober is er op dinsdag van 17:15 tot 18:15 Yoga voor 60+.

Open dag

Op zondag 13 september 2015 van 10.00-14.00 uur bent u van harte welkom op de open dag bij Plato. Met diverse speciale aanbiedingen. Laat het niet bij alleen goede voornemens blijven. Iedereen is van harte welkom.


Zie ook onze huis aan huis folder.

Team Plato

Nieuwe lessen bij Plato

Vanaf september 2013 kunnen er nieuwe spectaculaire lessen bij Plato gevolgd worden. U kunt een keuze maken uit: Cross Training, Gladiator, Function en Kids Fit. U kunt uiteraard ook voor een van de al bestaande lessen kiezen zoals Box en Shape, Power Yoga, Power Shape en Tiener Fit. Zie voor een beschrijving van de lessen het kopje groepslessen en voor het lesschema onder het kopje rooster. U bent van harte welkom.

Start skilessen

Op maandag 15 oktober starten de skilessen weer. De skilessen worden verzorgd door de gediplomeerde skileraren Coen en Henk. De lessen worden gegeven op de maandagen van 18.30-19.30 uur. Er zijn nog enkele plaatsen beschibaar. Meld je aan, want vol = vol.

Extra uur Poweryoga

Het Yoga-les schema ziet er dus als volgt uit:
 
Dinsdagochtend  :     9:00 uur-10:00 uur
Dinsdagavond      :  18:30 uur-19:30 uur
                                19:30 uur-20:30 uur
Donderdag            : 18:30 uur-19:30 uur

Voor verdere informatie kunt u bellen naar 0299-650740

Samenwerking met AVE Orthopedische klinieken

Met ingang van 16 januari 2012 zal AVE Orthopedische klinieken, in samenwerking met Sport- en Gezondheidscentrum Plato/Chiropractie Kes en Fysioconcept, iedere maandagmiddag patiënten in de gelegenheid stellen om orthopedisch chirurg: drs. I. van der Haven, op verwijzing van de huisarts te spreken voor vragen en/of klachten van orthopedische aard.

Patiënten zijn hierdoor verzekerd van snelle en hoogkwalitatieve zorg en aandacht op het gebied van algemene orthopedie met de knie als specialisatie.
AVE Orthopedische Klinieken levert in samenwerking met FysioConcept binnen de muren van Sport- en Gezondheidscentrum Plato een zorgcombinatie waarbij patiënten vanuit beide disciplines zowel kunt worden gezien als extern chirurgisch worden behandeld met een daaraan gekoppeld fysiotherapeutisch pre- en post-operatief behandelingstraject. De directe contacten tussen de orthopedisch chirurg en fysiotherapeut liggen ten grondslag aan een succesvolle-, multidisciplinaire behandeling van de patiënt. Zie voor meer informatie: www.ave-orthopedischeklinieken.nl en ivdhaven-orthopedie.com Voor een afspraak of meer informatie kunt u ook bellen met tel nr.: 035-622 32 60.

AVE Orthopedische Klinieken maken als Zelfstandig BehandelCentrum (ZBC) deel uit van Stichting AVE Medical en zijn gespecialiseerd in de algemene orthopedische zorg. U kunt bij hen terecht met een groot aantal orthopedische problemen. Naast algemene orthopedische zorg zijn knieproblemen, artrose bij jonge en oude patiënten, kraakbeenletsels en sportblessures speciale aandachtsgebieden.

Bij AVE Orthopedische Klinieken werken orthopedisch chirurgen die veel ervaring hebben en naar de laatste stand der techniek hun behandeling en kennis toepassen. Daarom zijn AVE Orthopedische Klinieken ook bij uitstek geschikt voor een 2nd opinion. U kunt bij AVE Orthopedische Klinieken snel terecht. U wordt vakkundig en persoonlijk geholpen. Het volledige traject van diagnose, behandeling en revalidatie wordt zoveel mogelijk volgens het ‘One stop Shop Principe’  doorlopen. Zo bent u steeds in goede handen!

'Oud Ajax' (sport) diëtist start praktijk bij gezondheidscentrum Plato

Onlangs is sportdiëtist Yvonne van der Pol van sportvoedingsadviesbureau S&VA een spreekuur gestart bij Sport- en Gezondheidscentrum Plato te Volendam.
Sinds de jaren '90 is Yvonne van der Pol, zelf oud topsporter en gediplomeerd sportdocente, werkzaam als sportdiëtist. Gedurende 13 jaar werkte zij bij de medische staf van AFC Ajax, begeleidde zij diverse (top)sporters via NOC*NSF en organiseerde zij diverse cursussen 'sportief afslanken'.

Een sportdiëtist is een onafhankelijke deskundige op gebied van voeding en sport. Voeding is een belangrijke en soms zelf bepalende factor als het gaat om sportprestaties, onafhankelijk op welk niveau. Veel winst valt te halen uit voeding! Bijvoorbeeld bij opbouw spiermassa, energie, sneller herstel, concentratie/uithoudingsvermogen, enzovoorts. Tegenwoordig wordt er royaal, vaak lukraak gebruik gemaakt van sportvoeding en suppletie, ook hier kan de sportdiëtist gericht adviseren.
De voedingsadviezen worden afgestemd op o.a. de soort sport, duur en intensiteit van training en wedstrijd, trainingstijdstippen, moment in het seizoen, eventuele blessures en klachten, intensief sporten tijdens de groei, etc.
Winst uit voeding valt ook te behalen op gezondheidsgebied, bijvoorbeeld bij het bereiken van uw ideale gewicht. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!
Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u kijken op www.sportvoedingsadviesbureau.nl of bellen naar 06-51544623.
Op korte termijn zullen er binnen Plato in samenwerking met de personal trainers diverse cursussen/beweegprogramma's starten. Houd voor meer informatie de website van Plato in de gaten.

Binnenkort gaat Plato weer uitbreiden

Plato is weer uitgebreid!  Eind 2010 zijn de fitnesszalen vergroot. De kleedkamers boven zijn naar beneden verhuisd waardoor de zalen boven aanzienlijk groter zijn geworden. De verbouwing is medio september 2010 afgerond. 

Plato is uitgebreid en verbouwd!!!

Op zondag 18 januari 2009 hield sport- en gezondheidscentrum Plato een Open Dag. Het centrum is fors uitgebreid en vernieuwd. Vraagt u naar ons nieuwe rooster.

Fitness

Gezondheidscentrum Plato is recent verbouwd en flink uitgebreid met een nieuwe fitness- en revalidatiezaal. De fitnesszaal is ingericht met de allernieuwste apparatuur van het merk Technogym.

Onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs kun je hier je conditie, kracht en flexibiliteit op de uitgebreide lijn cardio- en krachttraing apparatuur verbeteren. De cardioapparaten hebben ieder hun eigen televisie ingebouwd waardoor je je eigen programma kunt volgen. Ook staan er twee virtual bikes, waarop je onder andere live de tour de France of Amstel Goldrace kunt fietsen.

Revalidatie

In de revalidatiezaal worden specifieke programma's voor onder andere de lage rug, , schouders, heupen, knieen, enkels en nek onder leiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut of medisch fitness trainer aangeboden. In deze zaal  vind je hiervoor onder andere  een specifiek stretch station waarin je 96 verschillende stretch-oefeningen kunt doen. Plato is het eerste en enige sport- en gezondheidscentrum in Nederland met dit apparaat. Ook is er een nekrevalidatie hoek voor functionele reeducatietraining van de nek. Dit station is eveneens uniek in Nederland en geschikt voor patienten met nekklachten in het algemeen en met whiplashklachten in het bijzonder.

Daarnaast herbergt de revalidatiezaal de Kinesiswand waar je meer dan duizend verschillende oefeningen aan kunt doen. Tot slot zijn er speciale apparaten voor flexibiliteitstraining ter ondersteuning van sporters en verbetering van lage rug- en heupklachten.

Groepslessen

Op dinsdag 11 november van 19:30 tot 20:30 uur begint de les skifit. Deze les wordt verzorgd door de gediplomeerde skileraren Coen en Henk Tol. De lessen dienen ter voorbereiding op de wintersport maar kunnen door iedereen die zijn kracht en conditie wil verbeteren worden gevolgd. Tevens starten er op maandagavond om 18:30 tot 19:30 en van 19:30 tot 20:30 nieuwe Easy Line Circuit lessen.

Onder leiding van een instructeur zijn deze lessen gericht op een optimale vetverbranding en verbetering van de conditie. Het Easy Line Circuit kan wanneer er geen groepslessen gegeven worden de hele dag zelfstandig gedaan worden.  In de tweede week van januari 2009 zal het avondaanbod van de groepslessen verder uitgebreid worden met onder andere Poweryoga, Pilates en Bodyfit.  Je kunt het lesprogramma onder het kopje fitness en dan rooster nog eens nakijken. Eind december wordt het nieuwe uitgebreide lesrooster op de website gezet. Houdt dit in de gaten. Ook kun je gewoon eens langskomen of bellen met tel nr: 0299-650740.   

Nieuw bij Chiropractie Heerhugowaard: De Myovision scan!

Nieuw bij Plato Volendam: Smokefree Lasercentrum

Vanaf januari 2008 verwelkomen wij de organisatie Smokefree Lasercentrum bij Plato in Volendam.

De landelijke organisatie Smoke Free is al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in softlaser therapie als hulpmiddel bij stoppen met roken.
Ontwenningsverschijnselen worden tot een minimum beperkt met lasertherapie, stoppen wordt een stuk eenvoudiger. Het risico van overgewicht, slecht humeur, onrust, zweten en trillerigheid zijn voor de meeste deelnemers verleden tijd. Kortom de Smoke Free softlaser therapie werkt snel, efficiënt, en doeltreffend als je op zoek bent naar een manier om de overgang naar niet-roken kracht bij te zetten. Motivatie blijft altijd belangrijk, maar softlasertherapie maakt het makkelijker om vol te houden.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.smokefree.nl.

Smokefree is voor informatie en het maken van een afspraak bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur. Het telefoonnummer is: 0900-7665337 (10 ct per min.)

Klant- en patiënt tevredenheidonderzoek 

In de afgelopen maanden heeft er bij Gezondheidscentrum Plato een klant-en patiënt tevredenheidonderzoek plaatsgevonden. Allereerst willen wij natuurlijk iedereen die hieraan heeft meegewerkt enorm bedanken voor het invullen van de vragenlijsten.
Daarnaast willen we Johan Molenaar bedanken voor het organiseren van dit onderzoek. Johan is een student aan de Hogeschool van Amsterdam en volgt de opleiding Sport, Management en Ondernemen. In het kader van deze opdracht heeft Johan een half jaar stage gelopen bij Gezondheidscentrum Plato. Hij heeft een uitmuntend stuk werk afgeleverd. Zeer gedetailleerd en professioneel opgezet. Johan, complimenten hiervoor van het hele Plato team!

We zijn zeer verheugd en vereerd met de fantastische resultaten van dit onderzoek. Gezondheidscentrum Plato heeft gemiddeld een 8,5 van onze klanten en patiënten gekregen. Hier zijn we ontzettend trots op. Uiteraard zullen wij er alles aan doen om 

dit zo te houden en waar mogelijk nog te verbeteren!

Onderstaand kunt u een samenvatting van de resultaten van het onderzoek lezen.

Gezondheidscentrum Plato in z’n geheel
Onderzocht is: uitstraling, sfeer, inrichting, hygiëne, medewerksters, therapie, zonnebanken, verkrijgbaarheid producten. Het gemiddelde rapportcijfer was:  8,5

Instructeurs/trices
Onderzocht is: kennis, kwaliteit, gedrag, houding, persoonlijke aandacht, omgang met de sporters, aanwezigheid en aandacht die wordt geschonken aan de uitvoering. Het gemiddelde rapportcijfer was:  8,1

Sportzaal
Onderzocht is: het aantal en de kwaliteit van de cardio toestellen, de handelbaarheid en trainingsmogelijkheden van de Kinesiswand, muziek en de kleurstelling en inrichting van de zaal. Het gemiddelde rapportcijfer was:  8

Groepslessen
Onderzocht is: het aanbod, aantal lessen, kwaliteit lesstof, organisatie van de lessen, persoonlijke aandacht en omgang met de sporters. Het gemiddelde rapportcijfer was:  7,9

Baliemedewerksters Onderzocht is: Kennis, houding, informatieverstrekking, persoonlijke aandacht. Het gemiddelde rapportcijfer was:  8,5

Fysiotherapie
Onderzocht is: werkwijze, kwaliteit, resultaat, houding, omgang met patiënt. Het gemiddelde rapportcijfer was: 8,5

Chiropractie
Onderzocht is: werkwijze, kwaliteit, resultaat, houding, omgang met patiënt. Het gemiddelde rapportcijfer was: 8,8    

Presentatie Wim Kes en Rinus Waerts bij de RKAV Volendam

Op woensdag 10 januari 2006 vond er in de kantine van de RKAV Volendam (Rooms Katholieke Amateur Voetbalvereniging met circa 1360 leden) een  bijeenkomst plaats voor alle trainers en belangstellende leiders. De voorlichtingsavond over een (para) medisch plan werd geleid door Wim Kes (chiropractor) en Rinus Waerts (fysiotherapeut) van Gezondheidscentrum Plato. Zij waren door de RKAV Volendam benaderd omdat er aan het begin van het seizoen een blessuregolf was bij de selecties van zaterdag en zondag. Via een powerpoint presentatie werd uitleg gegeven over het (para) medisch plan.     

 

 
Vlnr: Angelique Lenior (fysiotherapeute RKAV), Wim Kes (chiropractor Plato) en Rinus Waerts (fysiotherpeut Fysioconcept)

Deze avond was ervoor bedoeld om alle trainers naar een betere voorbereiding en afwikkeling van de training, gericht op het voorkomen van blessures, te helpen. Tegelijkertijd richtten Wim & Rinus zich op het verbeteren van de medische staf van de RKAV door hen te coachen en een aantal keren mee te laten lopen in hun praktijk in Plato. Ook werd er uitleg gegeven over de warming-up en cooling-down. Dit ter preventie van blessures.

Na afloop van de powerpoint presentatie kregen alle aanwezigen een trainingskaart mee met daarop talloze tips en oefeningen die tijdens de trainingen en wedstrijden gebruikt kunnen worden. Het was een voor alle genodigden een leuke en nuttige avond.  

Te Huur

Sport- en Gezondheidscentrum Plato heeft vanaf heden de beschikking over 140-150 m2 bestemd voor wellness activiteiten zoals  diverse soorten massages, pedicure, manicure, nagelstyliste, schoonheidsspecialiste, e.d. Voor de exploitatie van Plato wellness zijn wij op zoek naar een partner. Er kan gebruikt gemaakt worden van de centrale wachtruimte en/of receptie en kleedkamers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. W. Kes (0299-650740) of info@gezondheidcentrumplato.nl

Te Huur

Sport- en Gezondheidscentrum Vanwege de uitbreiding van Gezondheidscentrum Plato zullen er vanaf medio september 2010 ook 2 ruimtes beschikbaar komen die gehuurd kunnen worden door bij voorkeur professionals uit de gezondheids- en/of beauty branche. De ruimtes zijn elk ongeveer 20 m2. Er kan eventueel gebruik gemaakt worden van de centrale wachtruimte en/of receptie.  

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. W. Kes (0299-650740) of info@gezondheidcentrumplato.nl

Vacatures

Momenteel zijn er geen vacatures.

Voor meer informatie, kun je contact opnemen met 0299-650740 of je CV mailen naar info@gezondheidscentrumplato.nl t.a.v. W. Kes  

Je goed voelen in een gezond lichaam
Lid worden