We worden allemaal geboren met een erfelijk bepaalde huidskleur. Voornamelijk genetische factoren bepalen het vermogen van de pigmentvormende cellen om veel of weinig pigmentstof te maken. Welke basis reeds in de huid aanwezig is en tot welk stadium de pigmentkorrels uitgroeien, staat dus bij de geboorte vast. Onder invloed van ultraviolette straling kan de huid nog extra bruin worden. Mensen die geboren worden met een donkere huidskleur zullen intenser pigment aanmaken en makkelijker bruin worden dan mensen met een lichter huidtype.

Wat is uw huidtype?
Er zijn 4 verschillende huidtypes die allemaal anders reageren op zonlicht; terwijl huidtype 1 niet bruin wordt en alleen maar verbrandt, wordt huidtype 4 juist razendsnel bruin zonder ooit te verbranden. Het zonne-advies van Plato wordt daarom aangepast aan uw specifieke huidtype. Op basis van de pigmentaanmaak onderscheiden we 4 huidtypes. Aan de hand van onderstaande tabel kunt u uw huidtype al enigszins herleiden.

Kenmerken per huidytype:
1 Uw huid wordt niet bruin en verbrandt zeer snel
2 Uw huid wordt langzaam bruin en verbrandt snel
3 Uw huid wordt makkelijk bruin en verbrandt zelden
4 Uw huid wordt snel bruin en verbrandt nooit
 

Om u zo goed mogelijk advies te kunnen geven en de zonnekuur zo veel mogelijk op uw situatie af te stemmen krijgt elke nieuwe klant bij Gezondheidscentrum Plato een intakegesprek en een vragenlijst. Aan de hand hiervan wordt uw huidtype vastgesteld en krijgt u allerlei informatie over zonnen. Zodra uw huidtype is vastgesteld zullen onze medewerk(st)ers een voor u geschikte zonnebank en zonnetijd adviseren. 

Je goed voelen in een gezond lichaam
Lid worden