Zonlicht is misschien wel de belangrijkste bron van ons bestaan. Zonder zon kunnen we niet leven, de zon houdt ons warm én gezond. Hoe gebeurt dit? Zonlicht is energie die ons via ultraviolette stralen bereikt. De belangrijkste stralen daarvan zijn de UV-A en UV-B stralen (UV-C stralen zijn schadelijk en worden door de atmosfeer van de aarde tegengehouden). Met name de UV-B stralen vormen een weldaad voor ons lichaam. Zo maakt ons lichaam onder invloed van UV-B stralen zelf vitamine D aan, een onmisbare bescherming tegen botontkalking en botbreuken. Zonnebaden heeft dan ook een gunstig effect bij de behandeling van botontkalking (osteoporose). Ook ondervinden veel mensen verlichting van spierpijn en reumatische klachten na een kuur met een zonnebank. Daarnaast zijn er aanwijzigingen dat zonnebaden een gunstige werking heeft op de stofwisseling, de bloeddruk en het cholesterolgehalte. Dankzij UV-B stralen maken onze hersenen ook méér serotonine aan, het enerverende stofje dat door ons lichaam raast als we verliefd zijn. Bovendien heeft UV-licht een gunstige invloed op huidziektes zoals acné, psoriasis en neurodermitis.

Verreweg het grootste effect lijken de zonnestralen te hebben op onze gemoedstoestand. Wij worden er vrolijker en energieker van en het is een prima middel tegen stress en vermoeidheid.

Kortom een bezoek aan de zonnebanken van Gezondheidscentrum Plato doet wonderen. Ervaar het zelf en onderga een ontspannende kuur!

Je goed voelen in een gezond lichaam
Lid worden