Ongeveer 3,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben te kampen met overgewicht. Omdat afvallen niet altijd even makkelijk is, kunt u bij Plato onder deskundige leiding middels speciefieke training en voedingsadvies verantwoord afvallen. Hongerdiëten met vaak het jojo-effect als gevolg blijken op termijn niet te werken. Daarom staat bij Plato effectief en verantwoord afslanken voorop. Dit kan alleen door een juiste combinatie van gericht bewegen en een gebalanceerde voeding.

Onder de deskundige leiding van een ervaren sportdiëtiste en diverse fitness- en personal trainers kan de deelnemer doelgericht afvallen. Onze trainers stellen een specifiek trainingsprogramma samen gericht op optimale vetverbranding en een langdurig resultaat.

De trainingen bestaan uit een aantal specifieke groepslessen of individuele lessen, desgewenste vetmetingen, voedingsadviezen en vrije trainingen op de cardio- en Kinesisapparatuur. De afslank lessen zijn met name gericht op optimale vetbranding. Deze lessen duren een uur. De reden hiervoor is dat het van belang is dat een les langer duurt dan 30 minuten. Dit omdat uit onderzoek is gebleken dat men gemiddeld na 30 minuten pas vet gaat verbranden. Om optimaal vet te kunnen verbranden, moeten eerst de koolhydraten (suikers) worden opgebruikt. Dit gebeurt in het eerste half uur. In het tweede half uur vindt dan de vetverbranding plaats. Naast dit specifieke lesuur wordt geadviseerd om nog minimaal twee keer per week een uur cardio- en Kinesistraining te doen.

De cardiotraining (fiets, step, loopband, etc) is met name bedoeld voor verbetering van de algemene conditie en voor het verbranden van calorieën (vetverbranding). Daarnaast krijgt u uitleg over het versterken van uw hart- en longfuncties waardoor u nog effectiever vet kunt verbranden.

De Kinesistraining bestaat uit krachtoefeningen van specifieke gebieden, zoals de buik, de billen, de dijen en de benen, waardoor niet alleen de vetverbranding op de cardio-apparaten efficiënter verloopt, maar ook een verbetering van het figuur plaatsvindt. 

U kunt het hele jaar door op een door u gewenst tijdstip beginnen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze medewerk(st)ers.

Samen afvallen bij Plato is altijd resultaatgericht, makkelijker en wel zo gezellig!

 

 

 

'Oud Ajax' (sport) diëtist start praktijk bij gezondheidscentrum Plato

Al jaren houdt sportdiëtiste Yvonne van der Pol van sportvoedingsadviesbureau S&VA spreekuur bij Sport- en Gezondheidscentrum Plato te Volendam.
Sinds de jaren '90 is Yvonne van der Pol, zelf oud topsporter en gediplomeerd sportdocente, werkzaam als sportdiëtiste. Gedurende 13 jaar werkte zij bij de medische staf van voetbalclub AFC Ajax, begeleidde zij diverse (top)sporters via NOC*NSF en organiseerde zij diverse cursussen 'sportief afslanken'.

Een sportdiëtiste is een onafhankelijke deskundige op gebied van voeding en sport. Voeding is een belangrijke en soms zelf bepalende factor als het gaat om sportprestaties, onafhankelijk op welk niveau. Veel winst valt te halen uit voeding! Bijvoorbeeld bij opbouw spiermassa, energie, sneller herstel, concentratie/uithoudingsvermogen, enzovoorts. Tegenwoordig wordt er royaal, vaak lukraak gebruik gemaakt van sportvoeding en suppletie, ook hier kan de sportdiëtiste gericht adviseren.
De voedingsadviezen worden afgestemd op o.a. de soort sport, duur en intensiteit van training en wedstrijd, trainingstijdstippen, moment in het seizoen, eventuele blessures en klachten, intensief sporten tijdens de groei, etc.
Winst uit voeding valt ook te behalen op gezondheidsgebied, bijvoorbeeld bij het bereiken van uw ideale gewicht. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!
Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u kijken op www.sportvoedingsadviesbureau.nl of bellen naar 06-51544623

Je goed voelen in een gezond lichaam
Lid worden